Agave umiru cvjetajući - Vinarija Lipanović

Agave umiru cvjetajući

grozd
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Posjetite li vinariju Lipanović, toplu dobrodošlicu poželjet će vam i čudesna stoljetna biljka neobična izgleda, koja je svoje mjesto pod viškim suncem pronašla na samom ulazu u vinski podrum.  

Ponad samog centra Visa, uz cestu koja vodi ka Komiži, svojom atipičnom ljepotom ističe se visoko stablo agave s prizemnim rozetama od mesnatog, zeleno-plavkastog lišća. Pronaći ćete ga na samom ulazu u podrum naše vinarije gdje već na prvi pogled šarmira sve ljude dobre volje željne ugodnog druženja uz finu papicu i još finiju kapljicu vrhunskog viškog vina.  

Ova osebujna ljepotica koja život crpi iz krša, suhog vremena i vrućine prošlog je ljeta na najljepši i najraskošniji način obilježila 30. godišnjicu otvaranja našeg vinskog podruma. Vidjeti je u cvatu zaista je očaravajuće iskustvo jer prilika je to koja se rijetko pruža. Agava, naime, cvjeta samo jednom, a na procvat se čeka i po nekoliko desetljeća. 

Visoka i ponosna, zabljesnula je u trenutku koji ni sami ne bismo znali bolje odabrati. Sada pak, iako još uvijek u punom sjaju, odbrojava svoje posljednje dane pod žarkim otočkim suncem, praćena što sjetnim što znatiželjnim pogledima vlasnika i gostiju vinarije. Posjetite je zato što prije, dok još možete! 

Znamo već da sve što je lijepo kratko traje, ali prava ljubav zaborava nema. Stoga našoj voljenoj agavi u čast dižemo čašu i zahvaljujemo joj na novom životu koji će se iz njenih plodova razviti u godinama i desetljećima pred nama. Ovo je otočki život, nama se ionako nikamo ne žuri…  

Share on facebook
Share on Facebook
Share on facebook
grozd
Share on twitter
Share on Twitter
Share on twitter

tradiciaj duga 150 godina

Izdvojeno

PONUDA

Berba@2021 Vinarija Lipanović

VINARIJA LIPANOVIĆ

Bana Jelačića 58A, 21 480 Vis

Hrvatska

Bana Jelačića 58A, 21 480 Vis

tradicija duga 150 godina

tradicija duga 150 godina

Scroll Up

Jeste li punoljetni?

 Vino s godinama postaje sve bolje i bolje. Da bismo u njemu i drugim kapljicama u potpunosti uživali i sami moramo biti dovoljno zreli…

Jeste li stariji od 18 godina?